Werkstudentschap bij Willis Towers Watson

Wie zijn jullie?

Wij zijn Lennart Dekker (22) en Peggy Bor (22) en hebben beiden Econometrie gestudeerd om vervolgens de master Quantitative Finance and Actuarial Science (QFAS) te volgen in Tilburg. Na allebei op exchange te zijn geweest (Singapore en Melbourne), zaten we samen in de trein naar de Landelijke Econometristen Dag en kwamen we erachter dat we allebei gesolliciteerd hadden bij Willis Towers Watson in Eindhoven. Vervolgens zijn we in maart van dit jaar begonnen met werken bij Willis Towers Watson als werkstudent naast onze studie.

Waarom gekozen voor Willis Towers Watson?

Willis Towers Watson is een consultant, broker en solutions provider. Willis Towers Watson ontwerpt en levert oplossingen die risico beheren, arbeidsvoorwaarden optimaliseren, talent laat groeien en kapitaal effectief inzetten om organisaties en medewerkers te beschermen en te versterken. Willis Towers Watson heeft vestigingen in meer dan 140 landen en heeft meer dan 40.000 werknemers in dienst. In Nederland heeft Willis Towers Watson verschillende kantoren, waaronder in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Wij zijn beiden werkzaam op kantoor Eindhoven.

Onze interesse ligt in de financiële industrie en daarom volgen wij allebei de master QFAS. In de actuariële sector is Willis Towers Watson een vooraanstaande wereldwijd opererende consultant. Er zijn voor studenten diverse mogelijkheden om kennis te maken met de praktijk door middel van afstudeerstages, werkstudentschappen en meewerkstages. Dit laat zien dat Willis Towers Watson op zoek is naar talent en dit biedt voor ons de mogelijkheid om professionele werkervaring op te doen op het gebied van onder andere pensioenvraagstukken.

Hoe ziet een gemiddelde dag als werkstudent bij Willis Towers Watson eruit?

Gedurende twee dagen per week ondersteunen wij consultants en actuarissen met hun dagelijkse werkzaamheden. De opdrachten die wij als werkstudenten uitvoeren variëren sterk. Op kantoor Eindhoven werken ongeveer 30 mensen, waarvan niet iedereen altijd aanwezig is op kantoor door klantenafspraken of trainingen die vaak in Amstelveen gegeven worden. Omdat het kantoor bestaat uit flexplekken zit je nooit op dezelfde plek, waardoor elke werkdag er anders uitziet en je verschillende collega’s leert kennen.

Aangezien het merendeel van het Willis Towers Watson kantoor in Eindhoven binnen de afdeling Retirement werkzaam is, zijn onze werkzaamheden voor het grootste gedeelte aan pensioen gerelateerd. Desondanks variëren de opdrachten die we krijgen sterk. Zo kunnen we de ene dag bezig zijn met het narekenen van toekomstige verplichtingen van een pensioenfonds met de bijbehorende dekkingsgraad, terwijl we de dag erna bezig zijn met het controleren van premies die bij een werkgever in rekening worden gebracht. Onze econometrische achtergrond komt goed van pas bij deze werkzaamheden. Ook zijn we af en toe bezig met minder technische opdrachten, zoals het opzetten van een presentatie voor één van onze collega’s of het vergelijken van verschillende pensioenreglementen. Kortom, er is veel variatie in onze werkzaamheden wat ons werk afwisselend en uitdagend maakt!

Persoonlijke ontwikkeling en activiteiten

Werkstudenten kunnen deelnemen aan verschillenden onderdelen van het Junior Development Program, waarin je de mogelijkheid krijgt verschillende trainingen te volgen om zowel je analytische als consulting skills te verbeteren. Ook krijg je een people manager toegewezen die je kan begeleiden in je persoonlijke doelstellingen en ontwikkeling van je loopbaan.

Daarnaast vormen de jongere werknemers van Willis Towers Watson samen “Young WTW”. Young WTW organiseert een aantal keer per jaar zowel formele als informele evenementen voor de jongere werknemers van Willis Towers Watson. Een aantal weken geleden werd een informele activiteit georganiseerd in Scheveningen waarbij het thema van de dag “Expeditie Robinson” was. Deze activiteit gaf de mogelijkheid om collega’s van andere afdelingen en kantoren te leren kennen. De spellen op het strand werden gevolgd door een barbecue en afgesloten met een gezellige borrel. Young WTW organiseert ook jaarlijks formele activiteiten zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen op professioneel gebied.

Naast deze trainingen en activiteiten voor alle (jonge) werknemers in Nederland worden er ook activiteiten georganiseerd binnen de kantoren. Na een intensieve week werken, is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om op vrijdagmiddag samen een drankje te drinken op kantoor om het weekend in te luiden. Om de gezelligheid op kantoor verder te onderhouden worden er door het jaar heen verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zullen wij in september een weekend naar de Ardennen gaan en is er recent een heerlijke barbecue bij één van onze collega’s thuis gehouden. Ook worden er kleinere activiteiten georganiseerd door werknemers onderling. Daarnaast wordt er jaarlijks op de vrijdag van carnaval samen een drankje gedaan wat voortgezet wordt in de stad. Dit zorgt voor goed contact onderling tussen de collega’s, wat het werken bij Willis Towers Watson erg plezierig maakt.